tiistai 2. joulukuuta 2008

40+1; Jokojokojoko?

"Tämä on puoliautomaattinen vastausviesti Jemmalta. Onneksi olkoon, olette noin 130. kysyjä tämän päivän aikana! Hyvää kuuluu, enkä ole synnyttämässä/synnyttänyt. Hyvää päivänjatkoa!"

Marjaana tuolla jo kerkesi edellisen viestin kommenteissa jokottelemaan, eilenhän oli siis laskettu aika! Tuollainen multa löytyy puhelimesta, mutta valmiille viestille ei kyllä ole vielä ollut paljoakaan käyttöä. Aika vähän nuo sukulaiset ja kaverit on kyselleet, sen verran vain ettei vielä ärsytä. Kovasti monella taholla jo veikkaillaan että minä päivänä tämä voisi syntyä, tälle viikolle oli veikattu tätä päivää ja sitten perjantaita. Tämä päivä on varmaan jo menetetty.

Viime lauantaina illalla supisteli ensimmäisen kerran (näin loppuraskaudesta) pidempään ja säännöllisesti, mutta sitten ne menetti teränsä ja päätin lähteä kolmen ja puolen tunnin kuluttua nukkumaan. Aamulla ei ollut uusia perheenjäseniä peiton alla :D.
Parina yönä olen herännyt yhteen kipakampaan supistukseen joka on polttanut selässä ja sisäreisissä. Mutta ei tullut jatkoa.
Seuraavan "limaraportin" voi skrollata yli, jos on vähän herkempi:
Limainen valkovuoto on todella runsasta, väriltään jotain vaaleanpunaisen ja oranssin väliltä, sisältäen myös isoja sitkeän näköisiä klimppejä. Mä tulkitsen tota vuotoa niin, että limatulppa on pikkuhiljaa häviämässä. Tosin tosta väristä mä kyllä kysyn torstaina neuvolassa...

Me niin toivotaan miehen kanssa, että se varsinainen synnytys alkaisi kotona vesien menolla, sitten ainakin tietäisi että tää on nyt sitä itteään, kohta pitää mennä. Parina iltana kalvot on jo rutisseet ja naksahdelleet hyvän kuuloisesti, muttei mitään ole tullut ulos. Rusi liikkuu ehkä hieman vähemmän kuin aikaisemmin, mutta se on sinänsä loogista, kun alkaa kuitenkin olemaan mahassaoloaikansa maksimikoossa. Neuvolan täti muuten käsikopelolla sanoi arviotaan koosta, ettei ihan pienenpieni, muttei suurensuurikaan. Sitähän minäkin uumoilin, me ollaan miehen kanssa molemmat kuitenkin juuri semmoisia keskikäyrä-vauvoja oltu syntyessämme. Veikkaan 50-53cm ja maks. 4kg.

Päivittelen torstain neuvolan jälkeen seuraavan kerran, ellei tässä sitten tarvi tosiaan lähteä synnärille ennen sitä. Eikös ne vauvat synny useimmiten rv:lla 40+2? ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ilmoituksia odotellessa :). On kyllä varmasti jännittävää aikaa.