perjantai 28. marraskuuta 2008

39+4; The Eagle has landed!


Siinäpä teille laskeutunut maha! (Ihan kauhean hehkeänä taas...)
Ei tuota ole kuitenkaan merkittävästi raskaampaa kantaa kuin aikaisemminkaan. Kävelyssä pientä vaappumista hetkittäin havaittavissa, mutta ihmekö tuo, kun vauvalla on ns. nuppi kupissa, eli pää alhaalla lantiossa kiinnittyneenä. Kipuilua ei ole kuitenkaan sen enempää kuin aikaisemminkaan, mikä hieman suorastaan hämmästyttää.
Tässä oltaisiin siis ihan valmiita lähtemään synnärille, ihan koska vaan. Ihmeen vähän jännittää! Tänään neuvolassakin totesin sekä itseni että mieheni puolesta, että kumman rauhallinen olo on. Se voi tietysti johtua siitäkin, että oon ainakin itse henkisesti enemmän valmistautunut siihen, että tämä odotus menee reilusti yliaikaiseksi ennemmin kuin synnytys alkaa spontaanisti lasketun ajan tienoilla. Niinhän se taitaa tilastollisestikin mennä (tosin mitään tilastoa en tähän nyt tiedä todisteeksi).
Tämä odotus on ollut kyllä onnellisen hämmentävää aikaa. Ei ollenkaan vastannut sitä mitä kuvittelin; On ollut helppoa, mukavaa, onnellista kaikinpuolin. Niin mun voinnin, vauvan kehityksen kuin meidän parisuhteenkin kannalta. Ja vaikka kuvassa tuo maha näyttää valtavalta, niin todellisuudessa tämän kanssa on pysynyt yllättävän ketteränä ja liikuntakykyisenä ihan näihin päiviin saakka. Siitä mä olen sanoinkuvaamattoman tyytyväinen, että vatsanahka on kestänyt repeytymättä. Vaikka mä olenkin aikaisemman lihomiseni takia varsin arpeutunut kauttaaltaan, ihan oikeita raskausarpia ei vielä ole tullut. Painonnousu jäi tavoitteeni mukaisesti alle kymmeneen kiloon, tänään vaaka näytti 91kg. Painoin ensimmäisellä neuvolakäynnillä 84kg ja vuosi sitten painoin 95kg. (Tuossa muuten saattaa piillä selitys sille miksi vatsanahka kesti tämän venytyksen, onhan se venynyt ennenkin...)
Synnytyksen jälkeen arvatkaa mitä mä odotan eniten?
SPINNING-tuntia!!!
Toivottavasti jo tammikuussa pääsis...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa kuulla että olo ei edelleenkään ole käynyt liian raskaaksi! Pianhan sinä jo sinne spinning-tunnille pääsetkin.

Anonyymi kirjoitti...

Sinustahan on tullu taas ihan oikeesti urheiluhullu :D
No eipä siinä siis mitään pahaa ole, kiva jos pitkähkön tauonkin jälkeen on tuollainen into päällä!
Sie et jännitä sen takia kun se kaikki jännitys on minulla. Oon välillä aivan itkun partaalla täällä kun ahdistaa niin kovasti, enkä ees käsitä Miksi!?! Kun ei ole mitään ongelmia edes ollu, kaikki menee hienosti kuitenkin. Eli sit varmaan kun työ lähette kohti Kotkaa niin mie alan saada rytmihäiriöitä ja pyörryn vaikket ees ilmottais lähdöstänne :D
Mut ilmoita vaan silti!!!!!

-K

Anonyymi kirjoitti...

Ihana, että kaikki on menny hyvin :). Varmaan vauvakin tykkää, että äiti on voinu nauttia raskaudesta. Kovasti on kaunis masu, ja kohtahan te saatte tutustua vielä kauniimpaan lapseen :).

Anonyymi kirjoitti...

Tänään taas sua mietin ja oli vaan sellanen olo, että joko joko joko :)!

Kovasti tsemppiä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ohhoh, vatsa tosiaan näyttää valtavalta. Toivottavasti pian saat vauvan syliisi.